Terugblik

2022

De laatste lezing van 2022 was op 13 december

Analytical Strategies in the molecular and time resolved imaging of complex systems

Lezing door Prof. Dr. Maarten Honing,
M4i Institute, Faculty Health, Medicine & Life Sciences, Maastricht University.

Dit bijzonder interessante verhaal over de uitdagingen van online (en in-line) analyses van chemische reacties werd afgesloten met kerststol en glühwein, wellicht de start van een nieuwe traditie?


Excursie naar TLR International Laboratories op 22 juni

Even napraten na een zeer interessante rondleiding

De excursie naar TLR laboratories in Ridderkerk op 22 juni j.l. was heel interessant: Directeur Harm Janssen gaf ons een goede inkijk in de veelzijdigheid van materialen en analyses die hierop uitgevoerd worden. Aan de hand van de gegevens kan zelfs per regio of veld vastgesteld worden waar sommige partijen vandaan komen. Tevens kwam de achterliggende logistiek aan bod.

Het gebouw van TLR is nieuw en volgens de laatste state of the art gebouwd, met luchtkoeling en verwarming, volledig gas-vrij, energieklasse AAA.

Een zeer leerzame en gezellige bijeenkomst!

Programma

  • Aankomst bij TLR rond 12.00 uur.
  • Inleiding door dhr. Janssens over de Control Unit en het laboratorium.
  • Lunch
  • Rondleiding en verdere toelichting in het laboratorium.
  • Afsluiting

2021

Herkennismakingsborrel & Excursie

De excursie op 28 juli naar Bavaria in Lieshout was een groot succes, heel informatief en gezellig!

Na een lange periode van Corona beperkingen hebben wij een ‘herkennismakingsborrel’ georganiseerd bij Bavaria in Lieshout op 28 juli j.l. Natuurlijk met een chemisch onderwerp; bierbrouwen met allerlei zaken die daarbij komen kijken.

Eerst stond de lezing Circulair brouwen en mouten door Marthijn Junggeburth, manager Duurzaamheid, op het programma. Hierbij werd ook het project Ik zal zeker ook stilstaan bij de energievoorziening en ons project met ijzerpoeder.

Vervolgens kregen we een rondleiding door de het oude gedeelte van de brouwerij, met afsluitend een gezellige borrel.

Meer foto’s staan hier, met dank aan Iek de Pagter.

KNCV-Webinar door Prof. dr. Niek Sanders:
mRNA-vaccins, een revolutie voor de geneeskunde

Op 20 januari vond de eerste online lezing van dit jaar plaats, georganiseerd door de KNCV. Een zeer interessante en actuele lezing over de nieuwe generatie mRNA-vaccins tegen COVID-19 van Pfizer en Moderna:

Over mRNA-vaccins en de mogelijke bijwerkingen doen verschillende – soms zelfs wilde – verhalen de ronde. In het interactieve KNCV-webinar op woensdag 20 januari neemt prof. dr. Niek Sanders je mee in het wetenschappelijke verhaal achter de mRNA vaccins. In een half uur tijd weet je onder meer wat mRNA-vaccins zijn, hoe ze ons kunnen beschermen en wat de bijwerkingen van de covid-19 mRNA-vaccins zijn. Deelname is gratis en je kunt kiezen uit twee platforms: Zoom en YouTube. Mis het niet! Voor meer informatie en aanmelden: https://www.kncv.nl/webinars


Over het jaar 2020

Helaas zijn in 2020, vanwege Corona-maatregelen, slechts drie live-lezingen gehouden in januari, februari en maart. In december vond de eerste online lezing via TEAMS plaats.

Wisseling van Voorzitter

Tijdens de jaarvergadering op 12 februari 2020 trad Tom Gribnau af als voorzitter en droeg de hamer over aan Edwin Kellenbach.

Tom overhandigt de voorzittershamer aan Edwin

Tom heeft de BCK 21 jaar lang met hart en ziel als voorzitter geleid en gedurende deze periode voor een lange reeks interessante sprekers en voordrachten gezorgd.

Het voltallig bestuur

De pen van Erelidmaatschap

Met veel plezier heeft het BCK-bestuur besloten om Tom tot erelid te benoemen

Jeroen Cornelissen feliciteert Tom

De KNCV- voorzitter Jeroen Cornelissen en Frans Koeman (interne relaties) waren speciaal naar Den Bosch afgereisd om Tom te bedanken voor zijn grote inzet.

Zie de Notulen van de jaarvergadering